Gå till innehåll

Surffaus sessiot kajakilla

Surffaus sessiot kajakilla
30,00 € / 2 h

Säljare

Kajk.fi jons.aschan@paddlingsfabriken.fi0400411992Organisationsnummer:0944295-6Handelsvillkor

Opastettua aaltosurffausta. Kehity melojana ja opi tunnistamaan haasteet sekä mahdolliset vaaran paikat, ne joissa kajakinkäsittelytaitosi joutuu koetukselle. Ennen kaikkea huomaat miten kuohuista voi päästä rauhallisemmille vesille. Suurten aaltojen rantaan tuoma vesi muodostaa myös paluuvirtausta. Valtamerirannoissa ne tunnetaan nimellä "Rip-Current". Paluuvirrat ovat aaltojen tuomaa vettä joka pyrkii takaisin syvälle vedelle. Suomessa Rip -Current on verrattain heikkoa ja esiintyy enimmäkseen tuulisissa olosuhteissa. Rantasurffissa se on kuitenkin paikallaan tunnistaa.

Ennen kaikkea pyrimme pitämään hauskaa ja oppimaan aallokkomelontaa pienin askelin, ohjatusti ja turvallisuus sääntöjä noudattaen. Aloitamme rannassa jossa tapahtuu lyhytmuotoisia luentoja. Siinä välissä käydään melomassa ja palataan uudelleen rantaan. Rantaluento-melontaharjoitus syklejä on noin neljä kappaletta, vaihtuen puolen tunnin välein.

Avainsanoja joita opimme tunnistamaan ovat:

- Rip-Current
- Alatuki
- Ylätuki
- Taaksepäin melonta
- Pelastautuminen
- Periods
- Aallon muodostumista ja niiden eri lajeja
- Turvallisuus
- Bongoride  (Sivuttainsurffaus)
- Flip (kuperikeikka pituus suunnassa)
- Eskimokäännös
- Surffausetiketti
- Väistämistekniikat (esimerkiksi kajakin kaataminen)
- Kypärä
- Maininki
- Aallon korkeus / Allon pituus
- Kajakin hallittavuus ja mallien eroavaisuuksien merkitys

Varustautuminen: Pelastusliivit, kajakki, mela, aukkopeite, kypärä, uimataito. Suositellaan märkä tai kuivapukua jonka alla riittävä lämpökerrasto. Vaihtovaatteet ja lämmintä juotavaa.