Gå till innehåll
Turvakoulutus - Kajakkipelastautuminen
30,00 € / h
Priset gäller för 1 person.

Säljare

Kajk.fi jons.aschan@paddlingsfabriken.fi0400411992Organisationsnummer:0944295-6Handelsvillkor

Miten pääsen takaisin kajakkiin? Merellä ja saaristossa melonnan turvallisuus perustuu moneen eri osatekijään. Rantaan uiminen on epätodennäköisin vaihtoehto vesien kylmetessä ja etäisyyksien kasvaessa. Nopein ja varmin tapa kelle tahansa melojalle taata turvallisuus on meloa sellaisen henkilön kanssa joka hallitsee kaikki aspektit jotka lisäävät melonnan turvallisuutta. Koulutetut ja sertifioidut melontaoppaat joilla on olosuhteisiin oikea kokemus ja taidot ovat näitä henkilöitä. Taidot voivat heilläkin sertifioinnista huolimatta vaihdella, ja aina on vaikeaa asettaa rajoja tai perääntyä houkuttelevasta projektista.

   Toinen tie varmistaa turvallisuuden on opetella niitä taitoja joita melontaopas on hankkinut. Tyypillisesti niitä hankitaan kouluttautumalla, lukemalla, harjoittelemalla ja hankkimalla kokemusta yhdessä taitavan ja kokeneen kaverin kanssa, tai osallistumalla kursseihin.

   Tämä kurssiosuus - Pelastautuminen - on yleinen kurssikokoanisuuden osa jolla saa tiedon, ja opetetaan taidot, siihen miten kajakkiin pääsee takaisin jos joutuu veden varaan. Suuremmilla ja varsinkin kylmemmillä vesille pelastautuminen perustuu siihen että meloja ei menetä kelluvaa kajakkiaan ja että hän pääsee takaisin alukseensa joko kaverin avustamana, tai omilla taidoilla ja välineillä. Tällä pikakurssilla tutustutaan kajakkipelastautumisiin ja harjoitellaan niitä kokeneen melontakouluttajan ohjauksessa. 

Muita opittavia asioita:  Kajakin ominaisuudet, kajakin turvatarkastus, kajakin käsittely maissa, rantautuminen, kajakin ohjaaminen vesillä, navigointi, reittisuunnittelu, sääolosuhteet ja aaltojen muodostuminen, tasapainon pitäminen ja kaatumisen estäminen, eteenpäin ja taaksepäin melonta.