Siirry sisältöön
Baggö - Jussarö meloen
90,00 € / 8 h
Hinta sisältää 1 henkilön.

Upea saaristoretki Jussarön saarelle. Melontaosuus on opastettu mikä tässä tarkoittaa että opas valitsee reitin ja varmistaa ryhmän turvallisuuden myös avovesiosuudella. Retken opas tekee päätöksen voiko osallistuja meloa viimeisen avovesiosuuden ottaen huomioon ryhmän, yksittäisen melojan ja sääolosuhteet. Sääolosuhteet vaikuttavat voimakkaasti ja yllättävästikin saaren ympäristössä. Ero alle 3 m/s tuulenvireen ja 7 m/s länsi tai itätuulen välillä on huomattava. Kovemmat tuulet vaativat myös riittävää kokemusta pelastautumisista aallokossa.

Retken vetäjällä on oikeus muuttaa retkeä niin että retki tehdään sisäsaaristossa, tai että ryhmä jaetaan taitojen mukaan niin että vain osa osallistujista jatkaa Jussarön saarelle. Opas keskustelee ja arvioi valinnat osallistujien kanssa jo Baggöstä lähtiessä, mutta myös itse melonnan aikana. Mikäli arvioidaan että asiakasta tai ryhmää ei saada turvallisesti saarelta takaisin sisäsaariston suojaan niin venekuljetuksen käyttämisen kustannuksista vastaa asiakas.

Jussarön saaresta on paljon dokumentointia sen asutuksesta, luotsikylästä, kahden vaiheen kaivostoiminnasta ja sen ympärillä olevista laivahylyistä. Saaressa on kahvilatoimintaa, grillauspaikkoja, vierasvenesatama ja luontopolku joka kulkee kansallispuistoalueen vanhassa metsässä. Lounaisrannan Ironbeach on poikkeuksellisen musta ranta avomerinäkymällä. Sään salliessa saatamme käydä myös ulommalla Jussaröstä etelään sijaitsevala Jussarön majakkaa katsomassa, tai/ja kiertäämässä Jussarön saarta.

Varattava viimeistään: 2 vuorokautta ennen lähtöpäivää.

Sisältyy: Kajakki, mela, kelluntaliivit, aukkopeite ja retken vastuullinen opas.

Ei sisälly: Ruokailut, varavaatteet, mahdollinen kuivapuku.

Retken pituus: 16 - 24km.

Aika: 5-7 tuntia. 

Lähtöaika: Kello 8 - 12.  Tarkennetaan ilmoittautuneille pari päivää ennen retkeä.

Paluu: 5-7 tuntia lähdön jälkeen.

Osallistujämäärä:  4 - 8 henkilöä

Taitotaso: Suositellaan vähintään Meloja 2 (EPP2) tasoa.

Emme takaa pääsyä Jussarön saarelle. Turvallisuus ja kajakilla siirtyminen Baggön ja Jussarön välillä on tavoite molempiin suuntiin. Jos perumme retken sään vuoksi palautamme retken hinnan. Jos päätämme lähteä Baggöstä retkelle mutta tiedämme että kohde ei ole Jussarö, asiakas saa tehdä valinnan osallistumisesta. Osallistujalle ei palauteta maksua. Päätös peruuttamisesta on siis tehtävä yhteisesti.